Nieuws

Geboorte: Merel-Thijsje ten Brinke

Zoals op het geboorte kaartje te zien is hebben Jorick en Eleanor een prachtige dochter gekregen op 20 december. Namens het bestuur en de leden van harte gefeliciteerd!

Onderscheiding tot lid van de Orde van Oranje Nassau

Vrijdag 26 oktober 2018 is ons Ere-lid Joop Bulten na de afsluitende maaltijd van de keurdag Koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Deze onderscheiding “verdien” je voor met name je inzet in het vrijwilligerswerk. Nu kennen we natuurlijk allemaal Joop, een verenigingsman in hart en nieren die met name de V.P.K.V. hoog in het vaandel heeft staan.
Een Koninklijke Onderscheiding krijg je niet zo maar, mede “aanvragers” waren Henk de Boer, momenteel voorzitter van Kleindier Liefhebbers Gelderland, Jan Mars secretaris van De Nederlandse Russen, Californian & Witte Nieuw Zeelanderclub en zeker niet als laatste Marian Holmer-Vriezekolk die samen met Joop veel dingen gedaan heeft binnen het Achterhoeks Verband en natuurlijk heb ik ook meegeschreven.
Gelukkig heeft ons dossier alle stappen positief doorlopen en heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd om onze Joop te decoreren.
Het moeilijkste van alles is wel de geheimhouding van de onderscheiding en de datum/plaats. Daar zijn “vrijwilligerswerk” echt is toegespitst op de kleindierwereld lag natuurlijk de keurdag voor de hand en ook zijn 45 jarig lidmaatschap in 2018 telde daarbij mee. Tot op het laatst (mogelijke) moment hebben wij het geheim kunnen houden voor Joop en Miny. Wel hebben we toen het bijna definitief was zijn zoon ingeschakeld en op zijn voordracht personen uitgenodigd voor de receptie. De mede briefschrijvers waren ook uitgenodigd en aanwezig. Dat het een enorme verrassing was bleek wel op het moment dat hij de kantine van de van Pallandt Hal binnen kwam, op dat moment kreeg hij iets in de gaten.
De receptie die we hem hebben aangeboden was erg gezellig en na kwart over 5 kon een ieder weer aan de taken die de Van Pallandt Show met zich meebrengt.
Wij, bestuur en leden willen Joop (en Miny) nogmaals feliciteren en nog meer bedanken voor zijn inzet al die jaren en hopen dat hij dit ook zo lang het gaat kan blijven doen.

Secretaris G.J. van Mourik

PS: Joop gaat in 2019 uit het bestuur van het Achterhoeks Verband en het Achterhoeks Verband zoekt nog (enkele) bestuursleden, het zou Joop goed doen als er een V.P.K.V.-er zijn bestuursfunctie zou overnemen.

**************

Mocht er belangrijk nieuws zijn binnen onze hobby dan horen wij dat graag.

Het bestuur.