Van Pallandtshow 2022

Van Pallandt Show 2022

 

2 jaar op rij kon de show helaas niet doorgaan, 2020 kregen we te maken met het Covid virus. Het was voor ons te onzeker om de show op een verantwoorde manier in goede banen te leiden. 2021 waren we er helemaal klaar voor, protocollen, indeling hal, looproutes etc. gereed en alle seinen op groen totdat we op de dag van opbouw bericht kregen dat de show geen doorgang kon vinden i.v.m. de vogelgriep.

 

Dit jaar kon de show doorgaan maar zonder de voor vogelgriep gevoelige dieren. Er zaten  401 dieren in de kooien (er waren meer dieren ingeschreven maar doordat de inzender in een uitbraak gebied zat is wederzijds besloten niet in te zenden). Ongeveer het aantal dieren dat we voorgaande jaren ook in deze diergroepen hadden zo’n 40% van het totaal dus.

 

Buitenlandse inzenders hadden we afgelopen show ook niet, omdat de regels voor het inzenden enorm zijn aangescherpt en de dieren van te voren 2 weken in quarantaine moeten is dit in combinatie met de bijkomende kosten van de dierenarts bijna niet meer te doen.

 

Ondanks het gemis van onder andere de kippen, watervogels, kwartels enzovoorts was het toch weer een mooie (maar wel erg stille) show.

 

De opbouw verliep perfect, er waren een mooi aantal mensen en de sfeer was aangenaam. Het weekend ervoor waren de karren klaar gemaakt en deze stonden maandag al mooi op de parkeerplaats bij de sporthal. Gezien er beduidend minder kooien opgebouwd hoefde te worden stond woensdag avond de hele show al opgebouwd en wel.

 

Donderdag was het nog wat verder aankleden en de laatste zaken werden geregeld voor het inkooien die avond.

 

Op vrijdag was de keurdag, de keurmeesters waren allen mooi op tijd en er was een mooie collectie dieren. Alles zag er prima verzorgd uit. Wel was het erg warm in de hal. Na de keuring was de catering weer netjes verzorgd. Nadat de innerlijke mens weer was aangesterkt is er nog wat opgeruimd en geveegd voor de opening ’s avonds.

 

Zaterdag was de show open en vond ook de eierkeuring plaats welke door de Seramaclub was georganiseerd, de “keurmeester” die de eieren keurde heeft ook de ingezonden foto’s voor de fotowedstrijd beoordeeld.

 

Zondag was de laatste dag van de show en na het uitkooien is er begonnen met afbouwen. Rond een uur of 20:00 was de sporthal leeg en konden we (zelf) beginnen met eieren bakken in de kantine van de sporthal.

 

Met de op- en afbouw hebben ook leden van andere verenigingen meegeholpen, waarvoor we zeer erkentelijk zijn. Ook de eigen leden die zich hebben ingezet hartelijk dank. Door jullie hebben we een mooie show kunnen organiseren al was deze kleiner dan we zijn gewend. Door bezig te blijven blijft de show bestaan en kunnen we hopelijk binnen een paar jaar weer een ouderwetse grote show organiseren met de kippen, eenden, fazanten en overige gevogelte dat we hebben moeten missen.

 

In onderstaande link is de catalogus van de show te vinden.

A_CAT Catalogus model