Van Pallandtshow 2023 – AFGELAST

Vorig jaar kon onze show doorgaan maar zonder de voor vogelgriep gevoelige dieren. Er zaten  401 dieren in de kooien (er waren meer dieren ingeschreven maar doordat de inzender in een uitbraak gebied zat is wederzijds besloten niet in te zenden). Ongeveer het aantal dieren dat we voorgaande jaren ook in deze diergroepen hadden zo’n 40% van het totaal dus.

Ook dit jaar zouden we de show in dezelfde opzet organiseren, wederom (en uiteraard helaas) zonder de vogelgriep gevoelige dieren. We habben dus capaciteit genoeg voor onder andere een groot aantal konijnen, cavia’s, sierduiven en oorspronkelijke duiven.

Verder had i.v.m. het 100 jarig bestaan van de NBS deze extra prijzen bij ons uitgezet, en waren ook de “Oranje prijzen” weer te winnen.

Dat we verlies zouden lijden hadden we in gecalculeerd, echter kregen korte termijn voor de show met een huur- en horecaverhoging van de beheerder van de sporthal te maken. Ook de inschrijvingen vielen dramatisch tegen. Deze twee onaangename verassingen samen met het ontbreken van de AI gevoelige dieren heeft ons gedwongen de show dit jaar af te gelasten.